lördag 26 januari 2013

Miniatyrer och Jättetvål


Första riktiga uppdateringen för året. Den här fina reklampostern köpte jag på en liten butik mittemot Pelikan i Stockholm. Butiken är bara ett "hål i väggen". Men rymmer mycket fint. 300 fick jag ge. Nu inramad och upphängd i barnrummet.

 En liten Kågekruka från Gustavsberg för en femma. Erikshjälpen.

 Två enringsljusstakar Festivo, med signatur, TS, Timo Sarpaneva för Ittala. 50 kr st. Erikshjälpen.

En miniatyr från Jie med mycket fin glasyr. 15 kr. Erikshjälpen.

En miniatyr från Alingsåskeramik, nr 52, signerad Winblad. 40 kr, Röda Korset.

 Snygga tillsammans, eller hur?


Veckans höjdare är denna fina skål av Grete Möller. Lite ovanligt för mig att betala så mycket som 200 kr. Men det är inte ofta som jag hittar Möllersaker överhuvudtaget. Myrorna Skärholmen.


 En Fernand Legertallrik. Motivet utgivet som stöd för FL-museumet i Boet. Men denna tallrik saknar stämplingen, så jag hoppas och tror att det är en tidig upplaga. Än så länge har jag inte fått svar på mitt mail till museumet. Hur som helst, 15 kr var den ju värd. Myrorna Skärholmen.

 Veckans dyraste inköp. En litografi av Corneille. Inköpt på en Cobrautställning i Stockholm 1962. Gick loss på 800 kr. Har fått två värderingar på 1000-1500 kr. Jag sparar den ett tag. Det är roligt med proveniensen från en Cobrautställning och Corneille tillhör ju en av de större namnen i gruppen. Inte ofta sånt ses på loppisar. Denna inköpt på Myrorna Hornsgatan.

En fotodokumentation till Benny. Varsågod. En Bekåare. Naggad, så jag köpte den inte.

Men de här tre fina thekopparna inhandlades till Benny. 50 kr styck. Myrorna Fridhemsplan.


Slutligen en bild på en vas från Smålandshyttan, som förhoppningsvis löser mysteriumet om mina Kaj Franck-liknande glasvaser. Någon av de jag har är troligen svenska. Alltid lär man sig något. Tänk om de signerat istället för att ha kört med etiketter. 

3 kommentarer:

 1. Möller var en nyhet för mig. Skall jag läsa lite mer om .
  Tavlan/postern är riktigt fräsig. Kommer göra sig i fin i barnrummet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gör det. Det finns mkt skrivet om Möllers.

   Radera
 2. Du har hittat mycket fint tycker jag, en annan har haft total fyndtorka senaste veckorna... Tvålpostern är ju hur söt som helst, men favoriten dina inköp är ändå Corneille-liton. Härliga färger och lagom rörigt motiv, helt i min smak. :)

  SvaraRadera