onsdag 17 augusti 2011

En vanlig dag i Vårby

Det är alltid hårt tryck på Erikshjälpen när det öppnar och trots att det är måna proffs, halvproffs och vanliga döda, så går det ofta att hitta bra grejer. Men allt som är omärkt eller lite oklart smiter igen till bra priser.

Här är några exempel:

Importkoppar utan fat - helt okej pris.


Norska tallrikar, koppar och byttor. Hade de varit svenska hade priset var trippelt.

Omärkta glas är inte min grej. Men de här tyckte jag var snygga och också mycket prisvärda. Tror det fanns 4 st.
 10 kr för denna. Det borde väl vara Gullaskruf? http://porslinsbloggen.blogspot.com/2011/08/gullaskrufsfavoriter-del-4.html
Den här gillade jag, kanske är den finsk? Får lite såna vibbar. Snygg hursom. Okänd för mig.

En hyacintvas, eller hur. Glas är inte lätt.

Den vänstra vasen var fin, tycker det ser ut som en Ekebyvas. 15 kr är ett kap, höjden ca 15-20 cm. Den gula såg också ut som en 30-40-talare. Även den otydligt märkt.

Det fanns lite olika sköna glas i denna stil. Även en stor vas signerad TS, som jag gissar är Timo Sarpaneva. Tyvärr var det nagg på den.

Den sköna Rörstrandsriskannan kostade 50 kr, med en pytteliten nagg på ena örat. Samt de vanliga krackeleringarna. Men kul brukskanna.

Allt detta och mycket mer fick stå kvar i hyllorna. Jag fokuserade denna gång på teskedar som vi ska använda på ett dop på lördag. Hittade ganska många bl a tårtspade, skedar i serien Thebe.
Jag slog också till på denna omärkta ljusstake för 15 kr. Bör ju vara en helblå Karin Björquist. Samma form som Prunella, men mer i stil med Kobolt i färgen. Jämför här:

Bilden kommer från Antikprat och denna tråd: Prunella

4 kommentarer:

 1. Trodde jag skickade en kommentar tidigare idag, men lyckades väl glömma fullfölja den..
  ´
  Ljusstaken var verkligen en hit, nog borde det vara lika som på bilden.

  Jag har inte varit på Erikshjälpen någon gång, men såg skylten för första gången nyligen när jag kom åkande på E4 söderifrån.

  SvaraRadera
 2. Klart värt att kika in på. Har hittat mycket där.

  SvaraRadera
 3. köpte du den vita med blommor som var misstänkt ekeby? den har jag inte sett innan men jag håller med om att den säkert är därifrån!

  SvaraRadera
 4. nä, jag lät den stå kvar. 15 kr var ett bra pris. Så troligen försvann den direkt.

  SvaraRadera