onsdag 15 juni 2011

Det går att fynda på Myrorna

Igår blev jag förvånad över att det gick att hitta bra grejer, till rimliga priser på Myrorna i Ropsten.
Det fanns en hel del saker som lockade. Överlag så tycker jag att dom har ryckt upp sig, sen sist jag var där. 

 Ugglorna fanns på Röda Korset. I smide med originalmärkning. Ganska stilig.
 Design av B Måård på Orrefors. Någon som vet vem det är?

 Hemmålade Olle Arbelius vaser. Kanske inte supersnygga.

 6 st Zebrathefat hade jag i korgen i ett bra tag. Men till slut lät jag dom passera till en annan kund. Bra pris tycker jag.

 Smide thekoppar och kaffekoppar utan fat till ett rimligt pris, Koboltkopp av Karin Björquist kunde också ha varit ett bra köp.
 Två Picnicäggkoppar för 75 kr styck
 Thekoppen av modell Adam slog jag till på, två st för 55 kr styck. Fat hade jag sedan tidigare.
 Två småvaser blev det också.
 Den ena från Danmark, men kommer inte på vem som tillverkat den. Det är den lilla mörkbruna.
 Den andra är gjord av Lola Arenhill. Tydligen svårt att få fram information om henne. Men jag gillar formspråket, för mig känns det mycket 60-tal. Länk här: http://www.circa60design.nl

Edit: Nu har jag sett 3 olika vaser av henne på kort tid. Nu gäller det att INTE starta en till samling...

Ett litet askfat som jag gillade, 10 kr på loppisen i Hemmesta. Jag tycker det påminner lite om Mari Simmulson i stilen, men är ett UFO för mig. Någon som vet mer om detta fat elelr har sett ett liknande?

Edit: Jag tror det kan stå Ulf, och vara från Lertuppen, se här: http://faaglarna.blogspot.com/2011/07/jakten-pa-skatten-del-4-besok-i.html6 kommentarer:

 1. Jag tycker du slog till på rätt saker, helt klart väldigt prisvärda! Jag hade nog dessutom köpt Zebra-tefaten i alla fall, dom har man ju avsättning för hemma, i alla fall om man har Zebrakoppar :-)

  Jag är förvånad att det var så pass mycket fina saker på ett och samma ställe, til de priserna, det kan inte vara så vanligt...?

  SvaraRadera
 2. Oj adamkopparna var väl ändå ett riktigt fynd! eller skulle ha vart för mig iaf

  SvaraRadera
 3. Ojojoj, det får nog bli en tur till Ropsten snart känner jag. Bra fyndat och tack för tipset! :)

  SvaraRadera
 4. Jepp, med en större budget och förvaringsmöjligheter så hade jag kunnat shoppa loss mer. Men mycket nöjd med Adamkopparna.

  SvaraRadera
 5. Grattis. Alberiusvaserna samlar jag på men de där hemmålade hade jag lämnat kvar...Var på Myrorna i Ropsten i tisdags och då fanns picknick äggkopparna kvar. Det som finns mycket av i Ropsten är tyger och kläder. Porslin är väldigt ojämnt mellan gångerna. Ibland lägger de fram naggade saker och ska ha samma pris som en hel sak.

  SvaraRadera
 6. Det är helt klart lättare att hitta bra saker i Stockholm än i Göteborg! Det enda som jag har sett där de senaste tio gångerna var en Blå Husar assiett med en rejäl bit ur, men den var såld dagen efter.

  SvaraRadera