söndag 24 juni 2012

En bra loppisdag på landet

 
Strömma Bygdegård hade loppis idag. Trots att jag kom ganska sent, så tyckte jag skörden blev bra.
Allt på bilden fick jag för 50 kr.


Den lilla tjuren/oxen kräver lite forskning. Den saknar stämplar. Men jag tycker den känns bekant.

 Pepparkvarn av Jens Quistgaard, för Dansk International Designs. Om denna intresserar så rekommenderar jag denna sida. http://www.teakpepper.com. Finns också en bok som heter Danish Pepper av Mark Perlson, finns här: danishpepper.com

Danish Pepper: Jens Quistgaard's Teak Pepper Mills 


Liten keramikskål av Lasse Östman.

 Mer om Lasse Östman finns här: www.stoneware.net

Små ljustakar för Rörstrand. Såg en annons i FORM nr 9 1963. Ljusstakarna är gjorda av Hertha Bengtsson och heter Rubin.
 Runt klot, som jag inte har en aning om vad det är. Men jag tyckte det var snyggt. Storleken är ganska lik Holmegaards glaskulor. Kanske ska den ligga på toppen till en flaska eller så är den bara ett dekorationsklot. Inte vet jag.

 M29 av Lillemor Mannerheim i en annorlunda glasyr, jämfört med Mangania.

 Spännande tjur eller oxe i keramik utan stämplar. Någon som vet mer om denna?

6 stycken fat i serien Margret av Margareta Hennix, för Gustavsberg. Påminner om Keith Harings gubbar, men är mycket tidigare. Nu ska jag bara hitta en kopp eller två till dessa.

Närbild på stämpeln.
Slutligen tre fat Jordgubbe av Karin Björqvist för Gustavsberg.Min plan är att använda dom till Körsbär, men jag är inte säker att de passar. Jordgubbe verkar bredare.

Denna medalj för lång och trogen tjänst i frälsningarmén. Gjord i Sterling Silver. Blood and Honour!

Daterad 1913, enl en liknande som jag hittade på nätet, så kan den vara gjord i Birmingham. Undrar vem denne adjutant var? En sökning visar att han var stationerad i Kettering i England 1903.

Sammantaget ett bra besök, och då lät jag ändå en del grejer stå kvar. Får se om de finns kvar nästa gång de har loppis.


3 kommentarer:

 1. Det var en rejäl samling saker för 50 pix.
  Kul när man híttar gamla saker i reklamen. Mer säker på ursprunget än så blir man ju inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, dom hade bra priser. Det roliga är att jag sett annonsen först, sedan såg ljusstakarna, men hade glömt bort vem det var. Så det blev till att bläddra igenom en bunt Form. (Annonsen var i den nästsista såklart).

   Radera
 2. Om du skall göra dig av med pepparkvarnen så är jag intresserad! Jag vet - gammalt inlägg, men jag hittade det av en slump nu.

  SvaraRadera