torsdag 28 juni 2012

Loppisbesök i stan

Åkte in till stan, (Stockholm), för att fixa lite grejer. Passade på att gå på loppis. 6 st engelska grytunderlägg eller kanske smörgåsassietter. Jag hade en sedan tidigare. 5 kr styck.

Tre lite repiga Coloradoassietter i mörkgrönt, också en femma styck.

Grytunderlägg, tror jag, från Westmark i W Germany. Jag tyckte det var snyggt, så det ska vi använda på landet. Går att dela i två delar.

Två stycken limegröna skålar. Som jag hoppas är Colorado. Men om inte, så är dom i exakt samma färg. Och snygga. 2 kr/styck. Kan det vara IKEA?
En liten gjutjärnsljusstake i Quistgaards stil. Vet inte vem som ligger bakom denna. 15 kr.


Utöver det blev det ett gäng Konstrevy som kommer i separat inlägg.

Dessutom två sjukt konstiga konstverk. Jag hoppades att en av "tavlorna" skulle vara ett rikigt superfynd. Men det ser dessvärre ut som om det inte var det. Och troligen får den gå tillbaka till en auktion eller loppis. Jag borde vetat bättre... Jag gillade inte ens den. Kom ihåg: Köp det DU tycker om!

Här är en teaser...U

6 kommentarer:

 1. Fiskar, fiskar, fiskar,,,vilket glatt fynd till det priset! Jag har två andra motiv och en annan storlek dessutom. Använder dom? Jo, naturligtvis! Till morgonmackans förtjusning,,, :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag sju. Det blir många frukostmackor utan att diska...

   Radera
 2. Skålarna är förmodligen inte Colorado om det är de jag tror det är. Man ser dessa ganska ofta - finns ljusblå och någon mer färg också. IKEA är en bra gissning men de brukar märka sina grejer. Ganska nya iaf.

  Ljusstaken har jag en likadan också. Tror att det är Quistgaard men en ganska ovanlig modell. Grytunderläggen var inte dumma alls!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jan, jag tror det är IKEA.
   Allt som är grönt är inte Colorado

   Radera
 3. Jag gillar fiskarna allra bäst. Har en sån smörgåsbräda(?) med orange/lila fisk och den gav jag mer för än du gjorde för alla dina men den pryder sin plats i vårt kök.

  SvaraRadera
 4. Grytunderläggen med fiskarna är så söta! Har bara sett dem på samlarmässor och där kostade de betydligt mer än jag skulle vilja ge. Så jag får hoppas att jag har samma tur som du i sommar och trillar över ett gäng på loppis. :)
  Tavlorna du köpt var både härliga och lite småfula på samma gång. Har en stor variant i svartmålad spånskiva med tenndekor i mönster av en blomsteräng(?) signerad L Larsson. Hänger tills vidare hos min mor men jag borde kanske göra lite mer efterforskning på den.
  Kanske dyker jag över en lika charmig historia som den du fann om Yon. :)

  SvaraRadera